Kinderdiëtetiek

De kinderdiëtist heeft een specifieke deskundigheid op het gebied van zwangeren, zuigelingen, (jonge) kinderen, jongeren en hun ouders.

Verwijzing:

Vaak wordt uw kind door de huisarts, jeugdarts of specialist verwezen. Maar ook zonder verwijzing kunt u bij de kinderdiëtist terecht middels de Directe Toegang Diëtetiek (DTD).

Behandelingen:

Wij kunnen op verschillende gebieden adviseren en met u meedenken vanuit onze expertise, deskundigheid en ervaring.

  • Voeding en zwangerschap: welke voedingsmiddelen wel en welke niet? Advies bij misselijkheid, hoge bloedsuikers, ongewenste toename in gewicht of juist afvallen.
  • Borstvoeding/voeding van de moeder, (soorten) flesvoeding en/of introductie bijvoeding voor de (allergische) baby.
  • Advies over gezonde voeding: wat is een verantwoorde voeding voor kinderen. Krijgen ze wel alle noodzakelijke voedingstoffen binnen? De kinderdiëtist zorgt ervoor dat eten niet alleen gezond is maar ook leuk blijft.
  • Vragen over groei en gewicht: het kan zijn dat een kind te zwaar is of juist ondergewicht heeft. Het is ook mogelijk dat een kind achter blijft in groei. We kunnen u helpen om de voeding aan te passen op de behoefte van uw kind.
  • Voedings- of eetproblemen: wanneer een kind niet kan of wil eten kan dat ouders behoorlijk wat hoofdbrekens bezorgen. Of er nu een aanwijsbare oorzaak is of dat er sprake is van voedselweigering of sensorische gevoeligheid, we kunnen helpen om de voeding te optimaliseren.
  • Darmklachten: buikpijn, niet goed poepen of juist vaak dunne, brijige ontlasting. Een kinderdiëtist kan onderzoeken of voedingsfactoren een rol spelen.
  • Voedselallergie/-intolerantie; deze verdenking komt vaak voor bij kinderen. Allerlei voedingsmiddelen kunnen een rol spelen variërend van lactose tot pinda, tarwe, ei etc. De kinderdiëtist kan een rol spelen bij het stellen van de diagnose en ook bij de behandeling. We zorgen dat de voeding volwaardig blijft en niet onnodig belangrijke voedingsmiddelen uit de voeding worden geschrapt.
  • Coeliakie: een glutenvrij dieet is de enige therapie bij de behandeling van coeliakie. De kinderdiëtist kan u informeren over het glutenvrije dieet. We zorgen dat de voeding volwaardig blijft en helpen bij het zoeken naar alternatieven.

Meer informatie: www.voeding-op-maat.nl